Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns människor


Det finns människor.

En del har svårt
att anpassa sig.
Det är en dålig sak.
Närmast ett brott.
Därför höjs både det känslomässiga och det ekonomiska priset
för att tillhöra den typen.
Ett slags frihetsberövande
för samhällets bästa.

Det finns människor.

Somliga har mindre medkänsla
och de har lättare för att bli avtrubbade.
Det är en bra sak.
De kan vara goda medborgare
som inte ifrågasätter
den nuvarande ordningen
och dess metoder.

Det finns människor

som inte drar sig
för att sparka
på den som ligger,
för att sedan vända sig om
och erbjuda Gud
en avsugning.

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Åsa Pyke
Läst 825 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2009-10-26 15:41



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
KATASTROFALT BRA !
2015-12-03

  lodjuret/seglare VIP
vilken tur att man inte är (en) gud, den skall ju få en egen tvserie nu med bland annat susanne reuter i huvudrollen, i barnkanalen i dessa indoktrineringens tidevarv
2009-10-29

  T.R Ekman
Världen kunde sett annorlunda ut,om människorna hade fått rätt verktyg från början
2009-10-27

  lycksele
protestdikt .. mot sakernas tillstånd .. kanske även mot din och min egoism och brist på empati
2009-10-27

  Mr Lindemann VIP
Ja, det var Talande rader i min smak
bra, OCH SKERT GENOMFÖRT!


Heja
2009-10-27

  Gunwale VIP
Vilken rysare....världen är!
2009-10-27

  Carola Zettergren
Fy tusan, vad snyggt det förs fram med din vässade penna, skärpt till hundra, applåder och bokmärke, igen!!!!
2009-10-27

  Carola Zettergren
Ja djädrar, stående ovationer!!!!
2009-10-27

  Catharina Edin VIP
Halloj din obscena diktare - men, det är en bra sak! Ett överraskningsmoment!
2009-10-26

  etthjärtaäralltidrött
Hallelulja va bra!
2009-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Pyke
Åsa Pyke