Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

din begravning var den vackraste

Det var ett år sen nu.
och det blir bara värre.
din begravning var vacker min vän.
Den vackraste jag sett.
Jag grät. Högt.

Du var min bästa vän.
Ingen kan någonsin bli min bästa vän.
Det är bara du, det var bara du.
Ett solo, en trumpet. Vacker musik.
Som ekar underbart i kyrkan.
Och du ligger där framme.

Jag hade skrivit en dikt.
En vacker dikt till dig.
Jag skulle berätta för dig,
hur det var.
Men när jag kom fram.
Det gick inte. jag grät så mycket.

Jag strök försiktigt med mina fingrar på kistan.
Att du låg däri var ofattbart för mig.
Du ska ju inte vara där.
Det var bara den där dumma cancern
som förstörde ditt liv.
Och nu förstör den mitt.

Jag vill att vi ska sitta där igen.
Under sommarens varmaste dar, sola.
gunga i hamocken, prata om allt och ingenting.
Men du finns inte, och jag lider.
Jag ska göra dig stolt.
För jag vet att du ser mig.
Jag ska uppfylla våran dröm.
Bli sån där duktig skådespelare som vi sa.

Det blir bara värre och värre.
Du finns inte mer. det var ju dig jag kunde prata med om allt.
Allt sånt som ingen annan förstår.
Jag saknar dig, jag älskar dig.

Need you my love, forever my dear.




Övriga genrer av Josse
Läst 916 gånger
Publicerad 2005-10-17 13:28



Bookmark and Share


  Paigen
Jag vet hur du känner, och du vet hur jag känner och tillsammans vet vi hur stor sorgen är när någon som vi älskar slits ifrån oss som ett par nya gympadojor som slits mot asfalten. Vi vill inte att de ska gå sönder efter som vi tycker om dem så mycket, efter som vi vet att vi då måste slänga dem.

Puss o kram gumman
2006-01-20

    ej medlem längre
Mycket berörande, och väldigt sorgligt... :(

(En liiiten finjustering bara, cancern skrivs med två c)
2006-01-12

  Amy (F)
*ryser*




*tårögd*




*suckar*




*vet ej vad jag ska säga*
2005-11-17

  slamkrypet
hårt..jag lider...det är bra! kram
2005-11-11

  Paigen
Väldigt fiin Josse!
2005-10-19

  Rachel Roth
din dikt är stark och djupt berörande....om vänskap och sorg. Tack!
2005-10-17

  Teresia Ridell
Vackert o sorgligt. Ja förbannade cancer som tar så många liv, alldeles för tidigt.
2005-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Josse
Josse