Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

minnenas tid är nu

 

vemodstankar kramar fram ångest

tankar om glädjefyllda dagar som flytt

allt är förändrat

 

sorglösheten  

som fanns en gång för länge sen

när livet låg framför

dagarna var ljusa och kroppen var ung

 

försvunnen  

i ett minnenas töcken

avlägsen

endast något som var då

 

livets bittra sötma plogat djupa spår

sår som djupnar

då åren går

 

vemodstankar väller fram och gör mig sorgsen

tankar över liv som var

ungdomsglädjen

tron på livet

av det finns intet kvar 

 

 




Fri vers av Trädflickan
Läst 727 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-10-28 10:01



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Minnen... kan binda, kan ge mod
- får jag lägga upp dig som skrivarvän? Jag vill gärna hitta tillbaka till dina texter och träd 8-D
2011-01-28

    ej medlem längre
GRYMT BRA :)
2010-06-20

  Vildkärlek
verkligen sorglig en vän behövs i såna stunder
2010-05-30

  Sommarnattsljus
Att läsa dina dikter är som att läsa mina egna tankar och känslor! Tycker mycket om titeln och även i den här dikten blev jag förvånad över innehållet. Snyggt format! Titeln gjorde att jag förväntade mig att få läsa något om att den tid som förvandlas till minnen är den tid vi har nu. Och att vi därför har gåvan och möjligheten att leva "minnet" idag, om du förstår hur jag menar. Allt gott! S
2010-01-28

  Glensan
Otroligt fin välstämd text
2009-10-28

  Ronny Berk
en fin text som förmedlar mej känslor av vemod och eftertanke
2009-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Trädflickan
Trädflickan