anteckning från kanten; mattmar, jämtland

 

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

anteckning från kanten; mattmar, jämtland

 




667 the neighbour of the beast - in sweden we call it a kick

_______________


det blir vinter igen.
drar mig till minnes ett litet empiriskt forskarrön jag satte på pränt under det dagsljussnåla halvåret i fjol.

 

_______________

 

det finns en tant i varje byhåla,

som antingen är på väg till eller från affärn. hon har en ask bafucin i jackfickan, och utifall de nu är slut så har hon för ändamålsenligt bruk, reserverat en ask lackskära emser, -ifall det nu finns sådana fortfarande. man ser henne med minst en reflex uthängd i det tidiga grådasket. runt kängtån har hon spänt broddar. 'tvärsäkert', skulle hon ha svarat, varken korthuggnare eller mer utförligt. väskremmen, noga lindad, flera varv kring vänsterhandtaget på sparkstöttingen. (ryckare gjorde sig därmed icke besvär, fast de skulle föga funnit på dylika tilltag)... i varje annan sån där byhåla.

jag gillar den här arketyptanten.
hon känner sig med stor sannolikhet innerst inne.




Övriga genrer av wayward - taiga
Läst 319 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-10-28 20:26



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
Mm, du får kvällens sista läsning! Kombon Emser, det amerikanska beast, tant, det kursiva, heldragslinjerna och det filosoferande nyanserna kring "tvärsäkert" samt de allra sista raderna gör mig mjuk; närapå len, och långt långt ifrån förbittrad. En grafisk liten träkula att vrida på, anser jag.
2009-10-30

  Mikael Lövkvist
Jag gillar tanten, och gillar ditt porträtt. Det finns en djupt påtaglig ton av medmänsklig ömhet i din text. Dina beskrivningar av den 'vanliga' människan är mycket angelägna, och man inser åter att alla människor, i sin egen lilla enkelhet, är unika mirakel.
2009-10-29

    resilient
gillar särskilt slutmeningen! Mycket!
2009-10-29

  Vind
Kärleksfull hyllning till en utrotningshotad art. Emser smakar minnen. Gott rön!
2009-10-29

  Nina Ahlzén
ja Emser ja...eller såna däringa violpastiller...Länge leve tanten!
Finemangt!
2009-10-28

    Melona
jag blir sådär varm och lycklig av det du skriver,
det vardagligt gråa får en extra röd ton av dig,

dessa tanter ser jag dagligen och jag
tycker om hur du för orden.
enkelt och precist, mkt bildrikt.
2009-10-28

  Lilla My* VIP
Hurra för alla tanter och ser precis hur hon lömar där utmed vägkanten i din precisa på pricken nedtecknade här!! Snyggt och tantapplåd!!!!
2009-10-28

  Måna N. Berger
Bekräftas! Jag såg henne vid Ica-träffen idag, men än så länge cyklar hon, sparkföret är inte så bra här.. :)
2009-10-28

  Carola Zettergren
Ja det gör hon, och helt säkert kokar hon ärtsoppa varje torsdag, med RIKTIGT fläsk...och det är inte helt omöjligt att hon heter Ingegerd! Kram för denna underbara!
2009-10-28
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga