Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

100 ord - När dagen går på tur

 

ljuset lägger sig som en mantel över landskapet
skyggt tar den vägen över trädtopparna för
att sedan nå gräset i tystnad

morgonen gör sig beredd att träda in
solen gör sig märkbar

ett liv förgås

bleka skuggor fäller ut sina armar,
fångar dunklet som smyger
längs med skogen

naturen gör sig redo att svepas in
i en pläd av mörker

natten gör sin runda över jorden,
som lagt sig till att vila
täcker in med sitt hölje av ro

en katts ögon reflekterar
dagens gång

en hund ylar in månens tur runt himmelen
stjärnor ledsagas
jorden andas

ett liv föds

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Mr Lindemann VIP
Läst 620 gånger och applåderad av 43 personer
Publicerad 2009-10-29 09:40

Författaren Mr Lindemann gick bort 2012. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  coleve
Applåder!
2009-12-17

  Gisela Nordell
När jag läser dessa underbara känslofulla rader så önskar jag bara att din poesi blir publiserad i en bok som når många i detta land
*bokmärker*
2009-11-06

  Eva Langrath VIP
ord att vaggas in i
2009-11-02

  etthjärtaäralltidrött
Mycket vackert, bokmärks.
2009-11-01

  Blåbäret
väldigt vacker ton i dina rader...ljuvlig läsupplevelse
2009-11-01

  sulimaa
Livets hjul rullar oförtrutet fram ...vackert uttryck...
2009-11-01

  oMareld
Fantastiskt. Guldapplåd
2009-11-01

    leelee
Finner en andlig stämning i dina ord, frid tror jag. Mycket vacker bild fick jag i mitt inre i alla fall. Tack!
2009-11-01

  Carola Zettergren
Ständig förändring, mjukt , stämningsfullt och mycket vackert det här!
2009-10-31

  lycksele
mycket bra, stämningsfullt
en liten detail bara: längs med
2009-10-30

  Cosmic Johanna
Ord skapar liv.

poesi som når ut.

du har lyckats här.

varma applåder!
2009-10-29

  Ewa-Britt Nilson VIP
Att följa dagens och
nattens rytm på himla-
pällen och jordens ställen
och två djur som ser vad som
sker då är det något inom mig
som ler, och jag hoppas att
det åter lika gott igen sker...
Så fint harmoniskt beskrivet!
2009-10-29

  Valdemar Anders
Superb!! Det starkaste superlativet jag kom på!
2009-10-29

  Valdemar Anders
Läser och läser...
Hittar inte superlativen men...
Bra! Räcker det?
2009-10-29

    ej medlem längre
jättefint skrivet med härlig känsla!
2009-10-29

  stenen/ Yv Ericsson
Men denna är ju totalt fullkomlig! Och för mig förståelig. Det gillar jag! Skulle vilja läsa mer sådant. Det är skönt.
Stenmärkt! Och givetvis bokmärkt.
2009-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Mr Lindemann
Mr Lindemann VIP