Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skugglandskap

jag är tyst i din skugga. vandrar lite bakom. som om livet liksom valde. dig först. vi stannar. dustannar, jagstannar. steget bakom. anpassar andetag. hjärtslag. tarmrörelser. efter dig. för att inte bli sedd. kanske vill du inte ha mig nära.
jag kan känna din kroppsvärme. här. kanske därför du fryser. gnuggar dina knogar till de rödnar.
tills ditt hjärta måste pumpa. snabbare. – mitt med.

fotsteg. det ekar mot himlen när vi går. fast egentligen du. skuggsteg hörs inte. som knytnävar. mot bomull. effektlöst. och ändå går jag. följer dina fötter. fastsydd i själen. det handlar om att tänja gränser. du sätter mina gränser. jag sparkar, river, fräser. som ett foster som vill möta världen. men så fort du ser.
reagerar på att skuggan inte följer din kropp. skärper jag mig. återfår andningen. följer dina steg.

det handlar om att göra något nytt. men jag är tyst. när du ser. du skulle bli förskräckt om du visste. att jag lever så tätt inpå. du skulle bli förskräckt. om du fick för dig att tända ljuset på natten. av mörkskräck. kanske. av för mycket tankar. om du tänder. och ser att din skugga. på natten.
- lever livet.




Bunden vers (Annat versmått) av Svartochvitt
Läst 360 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-10-30 01:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Svartochvitt
Svartochvitt