Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här dikten skrev jag med inspiration från Nora Roberts tre romaner om en trehundra år förtrollning som endast kunde brytas om tre människor fann kärleken och vågade ta steget. Dikten är sedd genom spöket Gwens ögon.


Trehundra år av ensamhet

Solens diamanter faller ned
till mina händer
lockar med sin prakt
precis som dina ögon
min älskade
kommer du att titta på mig
som du gjorde förr

måntårarna droppar ned
till mina öppna händer
silverfåglar flyger över röd himmel
i sorg skall jag vandra
tills de trehundra åren har gått
kommer du
när förtrollningen blivit bruten

i havets djup finner jag safirer
lika blå som dina ögon
dina svarta lockar
gav mig sådan tröst
nu kommer det dröja trehundra år
innan du kan svepa in mig
i din mantel




Fri vers av Vampyrens hjärta
Läst 188 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-30 22:43



Bookmark and Share


  oMareld
underbar
2009-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Vampyrens hjärta
Vampyrens hjärta