Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dimman duggar vattenporträtt...


Dimman duggar vattenporträtt
molngrå mellan skroven
hösten går med vintersval tvätt
bligar svårt försoven

Måsar mumsar soptunneskrap
skränar mellan taken
tiden går med vidöppet gap
skräcken grinar naken

Barndomsblöta minnesfragment
döda sedan länge
kistan står med sotsvart cement
väntar sälggrönt hänge

Glimmar glömskan, minns ännu liv
viskar sedan orden
rädslans sista otidsfördriv
gravsatt djupt i jorden






Bunden vers av halmstrå
Läst 279 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-10-31 10:51



Bookmark and Share


    papillon
Här går jag lite vilse, varje versrad är självlysande men jag får inte ihop diktens helhet - jag skall läsa om den i ett par dagar och fundera.
2009-10-31

  korpfjäder
Du målar musik för mig!
2009-10-31
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå