Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
havgus= dimma från havet (uttalas med långa vokaler)


Panikångest

Som när havgusen väller in över klitterna
över heden
och du står där förvillad
utan riktning-
så mörknar dina ögon
överläppen vitnar -
ångest härskar enväldigt.




Fri vers av vera gade VIP
Läst 709 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2009-11-01 01:10

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Mycket bra skildring av detta tilltånd så svårt att kontrollera och svårt att bese
2009-11-03

  Berit Robin Lagerholm VIP
En stark text som knivskarpt förmedlar sin känsla.
Mycket bra skildrat.
2009-11-02

  Fånga dagen
Mycket bildrik och konstnärlig beskrivning av panikångest bra
Anna-Karin
2009-11-02

    Madeleine Ågren (Maduska)
Men oh, vad bra! Du lyckas verkligen återge den fasansfulla, kvävande känslan, som man inte har kontroll över alls.
2009-11-01

  vera gade VIP
om sanningen skall fram så är ordet egentligen danska och uttalas då hauguss...på Jylland
2009-11-01

  Monika A Mirsch VIP
havgus - vilket ord, aldrig hört - men skall ta det till mig - tack!
2009-11-01

  Näckrosen
Du skriver så bra vera
Ångest är obehagligt
2009-11-01

  Monika A Mirsch VIP
paniken - den sviktande plankan, i bästa fall räddningsplankan, innan det totala försvinnandet. Känns igen, men så vacker är inte paniken som din dikt.
2009-11-01

    papillon
Huva - väl formulerat om en fasansfull realitet!
2009-11-01

  Carola Zettergren
Usch ja, snyggt och dramatiskt skildrat!!!
2009-11-01
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP