Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rede av gräs, skal - rak hållning, ljus hy

 

min farmors namn var Aili




ett fågelbo i chiffonjélådan i kammaren











taigans barrskogsfåll - närmast ett hett stämjärn,
lika omgiven som obeskrivlig - tar jag dig nu, i min mun
jag måste - få säga dig

taiga - ditt öppna slutstycke mot min bara - bara min hals,
din nästintill eviga negligés spets - ett kallt, silkigt tyll
att slicka breddgraderna i

norr om stäpperna - branta kanjoner - hållen vid handen,
in under risruskorna - bland de tysta djuren går vi- ledd
vid handen - sade jag

härifrån - en vandring, fullt genomförbar - går till tjukotskij
poluostrov - förbi men aldrig sedda - längs hela vägen,
oräkneliga pörtens dunkla historior

som jag inte behöver - närma mig - bara manas följa - kom
vi går vidare - i stickat ylle, stövlar med pliggad sula - skaft
i fettat läder - rökluktande syror

sirlande ur stumma skorstenar - foga sig i sitt armods alla
rikedomar - agan - en del av min hängivelse - därför är jag
stämd i moll och tonen är blå

längst ut på tjuktjerhalvön, lägger jag käken i nävens
skälvande kupa - fingrarna mot mitt kindbens högsta
rundning - blunda här och tystna

äntligen få höra sin ledsagning gny - ur sitt sargade - vita
skuldror, alldeles nytagna - mot slaktbodens timrade
gavel - den östra




Fri vers (Prosapoesi) av wayward - taiga
Läst 323 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-11-01 07:52



Bookmark and Share


  tripto nin
brukar inte gillar avancerade ord för sakens skull men här får jag ändå säga att du gör något bra av det hela. Första 2-3 styckena är riktigt fina.
2009-12-27

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Som vanligt. Jag vet inte hur du gör det, men du gör det. För samman hela världen, men bara det mest oväntade väsentliga som skär sig lagom mycket och just därför smälter samman. Snyggt!
2009-11-12

  dead_prez
kingen
2009-11-01
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga