Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla Helgons Dag - till min far

En dag för graven för många
en dag för din och min egen minneslund
i vitsippsbacken

Idag gick jag dit igen
länge sedan
upplevde vår sista dag igen
hur du frös i vårvinden
hur min vita halsduk värmde dig
din gråt över att din livskvalitet sjunkit så

idag vågade jag mig in i cafet igen
där vi sista dagen drack kaffe och
småpratade-

bara du och jag

pappas flicka som jag alltid varit

i tonåren ofta osams
jag löd ej dina order
gick min egen väg
du var hård men kunde även vara mjuk
jag var oerhört trotsig

ditt sista år sa du ofta
tänk att det är du som är med mig
du av alla barnen

vi hade svårt att dra jämt men
banden oss emellan var starka

vårt sista samtal berörde mig så
du var rädd pappa
rädd för döden
din dödsångest
jag försökte trösta dig
jag grät för din skull

glad att du kunde delge mig dina känslor


den dagen var vår
vi fick den till låns och jag är så glad
att jag gav mig tid att gå dit trots att
det var sista april och jag skulle på fest

senare den kvällen hade du berättat hur vackert det var
i vitsippskogen, hur glad du var att jag kommit
min vitsippsbukett stod på ditt sängbord

Din glädje var stor den kvällen


Dagen efter försvann du in i koma
innan du drog ditt sista andetag dan därpå.




Prosa av byrålådan
Läst 215 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-11-01 10:26



Bookmark and Share


  Ewa Åkerlind
Berörande och fint poetat
2009-11-01

  thyra
Berörande Tacksamhet! Fint skrivit!
2009-11-01
  > Nästa text
< Föregående

byrålådan