Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till min mor




- - - - -

 

jag ler när jag ser dig

i stunder som du ler
när du ser mig
vill jag offra allt
bara för att du
kanske
känner igen mig

vet om de rösterna som ropar efter dig
vet om rädslan
rädslan bakom dina pupiller
som inte finner ord

hur jag försöker fånga dem med mina andetag
och begrava dem i min bröstkorg
ändå som levande begravda varelsens återkomst
vänder de om
jag hör hur de
knäpper ord i stuprännan
med sina vassa klor

i solnedgångens öga
var du en gång
den prinsessan som förde bort skuggorna
till ett annat främmande land
men nu som en fånge i dess rike själv
blundar varsamt och drömmer sol

begrundad
förlistes du i ett annat hav
som en försummad stad
i en annan tid

hur sekundernas sandkorn
avtar masken under din hud
och du omslutas av tystnaden
som jag aldrig fann
så bottenlös

 

 

ibland vill jag viska

var inte rädd
jag ger aldrig upp
jag följer med dig
till sista hamn

men jag är rädd
rädd för den morgonen
som inte vaknar
om inte du
 ropar mitt namn

 

 

 




Fri vers av Marduk VIP
Läst 624 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2009-11-20 18:41



Bookmark and Share


  Blåbäret
hur väl beskriver du inte
och kärleken känns...berörande
2009-12-30

    Viktor Engström
"jag ler när jag ser dig"

du fångade mig. jag känner igen mig.
du skriver väldigt fint.
2009-11-21

  Mikael Lövkvist
Outgrundligt vackert, insiktsfullt, och känslofullt skrivet. Inspirerande. Bravo!
2009-11-20

    Melona
Du skriver med stor smärta, sorg
och det är outhärdligt vackert, som att orden är draperade med blod och som att de stundvis ömsom viskar, för att i nästa stund skrika, gråta och välla fram.

Du berör mig och ja, jag lever mig in i din fina dikt till din mor.
Jag vet nog inte riktigt vad jag ska säga...
Men den känns och det mycket, mycket djupt.
2009-11-20

  Ulf Lagerholm
denna är så outsägligt vacker, jag önskar att även jag kunde le när min mors bild sköljer in i mina ögon
2009-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Marduk
Marduk VIP