Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sunryû


Värnlös

Vargkäften hugger

timmen krupit närmare

värnlös




Bunden vers (Haiku) av vera gade VIP
Läst 389 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-11-06 08:40

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  vera gade VIP
Tyckte nog Papillon att det löd lite Runebergskt;
ta tam,ta tam, ta tam, ta ta tam, ta tam-
om ni förstår vad jag menar- efter Alkaios (se Alf H.)
2009-11-06

    papillon
Kära Vera - det har jag själv gjort. Ett försök till en alkaisk strof
2009-11-06

  Berit Robin Lagerholm VIP
En text som skapar många känslor.
2009-11-06

  vera gade VIP
Kära papillon - vem har skrivit citerade versen?
2009-11-06

  Gunnel Eriksson VIP
Tänkvärd dubbeltydighet!
2009-11-06

    papillon
Fin text, dubbelbottnad, snygga vokalrim. Så här års verkar vargtimmen att bli alltmer bedrövligt vasskäftad.....

"I sömn försjunken låg jag och natten gick
sin gilla gång mot vargtimmens gråa stund
där blodig tand bär bud om döden -
drömmarna fylls av vissnande minnen"
2009-11-06

  Carola Zettergren
JO, jag känner igen det där, snyggt!
2009-11-06

  Näckrosen
Känns som en kall mardröm.
2009-11-06
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP