Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som ett eko visslar suget efter stål


Räknar steg i tid jag ägde
ännu ligger natten stum
Här är livet satan vägde
minnet doftar sanslös slum

Lyssnar steg i tid som falnat
gryning väntar sent i natt
Här har döden redan svalnat
tanken vakar sanslös skatt

Räknar steg i tid jag vägrat
vakar sanslöst lämnad gråt
Här är livet satan lägrat
ännu väntar mitt förlåt

Längtans steg i tid som varit
dröjer ännu kvar som doft
hopp som kom men redan farit
står staty som stelnat stoft



Ropet salt som dunstad tår
horan ligger stel på bår
ännu ropar satan
ekots svar från gatan




Bunden vers av halmstrå
Läst 472 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2009-11-06 13:09



Bookmark and Share


  Knickedick
Mycket poetiskt och hemskt
2010-11-30

  C.Wieske
Jag ryser! Sjukt bra!
2010-11-30

  Nanna X
Yeah vilken great comeback! Minimalistisk och formfulländad, och med djupt berörande innehåll som alltid.
2010-11-30

  Bjarne Nordbö
Jag helt enkelt bokmärker. Brrrrr.
2010-11-30

  Inkarasilas
Din konst att fläta orden så hårt intill varandra att de sitter som en piska med innehåll som svider längs huden när det träffar, jag uppskattar det enormt, du är oerhört bra.
2010-11-30

    © Birgitta Wäppling VIP
Skrivet med språklig skärpa och väl valda rim.
2009-12-13

    papillon
Jag vet nästan ingen annan levande poet som förmår behandla svenska språket som du - hu vale vilken skärpa!!
-"ännu ropar satan
ekots svar från gatan"-
Jodå, det suger fortfarande, efter en halv människoålder.......
2009-11-06

  korpfjäder
Dina sanslösa bundna verser, svarta som satan sjäv med djup som i bottenlösa tjärnar... jag bara faller handlöst i dem. Snyggt!
2009-11-06
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå