Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Strejkdikt II: Mitt Narrenschiff


mitt Narrenschiff
mitt dårskepp

färdas sakta över
flodvattnet
längs vår landsfaders avenue

vågor slår stilla
mot skrovet, och
medan en inte styr spelar

en inte luta - det
harlekinrutiga seglet hissas
tärningar kastas

narrskepp med vilket jag färdas
för att ankra i närmaste bukt
för att angöra närmaste stad

i brist på de spetälskas plats
vet floden att ändra sitt lopp




Fri vers av Marie Arouet
Läst 361 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-07 02:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marie Arouet
Marie Arouet