Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I morgon får jag sällskap till morgontidningen

 

 

 

Fluorescerande neonskyltar

mättar den nyligen

spolade kullerstenen

i standarfärgerna

rött och blått

 

torget

är näst intill tomt

förutom jag och mannen

som troligen inte kommer vakna

fören tidningsbudet kommer

och vill öppna luckan på lådan

han somnat emot

 

tänder en ciggarett 

funderar på vad som skulle hindrar mig

från att sova här tillsamman

med denna främling

 

hemma är sängen

tom och kylig

sen du tog ner din

upptejpade lapp på ytterdörren

där det stod

"lycklig Eriksson bor oxå här"

 

kvar finns nu bara Karlsson

och små skrapmärken i lacken

från dina arga naglar

tillsamman med rester av tejpen

 

snäpper iväg ciggaretten

fäller upp kragen och drar

rocken närmare min ensam kropp

sätter mig ned vid mannen

som ger ifrån sig

några grymtande vokaler

som jag ändå väljer att tolka

som ett värmande god natt

 

 




Fri vers av Popcorntankar
Läst 737 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2009-11-07 22:32



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Otroligt stark dikt! Applåd! :)
2010-12-04

  Tillbringaren VIP
Otroligt bra är allt jag får ur mig.
2010-08-09

  Jazz-75
Du kan måla en beskrivning av känsla...med ord...
2010-04-07

    Mmazarin
Mycket bra!
2010-01-14

  poppoeten
fantastisk text.. Mycket målande och lätt att leva sig med. När jag blir stor ska jag bli som du! :)
2009-12-10

    Melona
Åh fan, du kunde visst skriva också.
2009-11-10

  Baystream
Du lyckas igen, styggt skrivet! Du förmedlar känslan av längtan och ensamhet så väl.

"kvar finns nu bara Karlsson och små skrapmärken i lacken från dina arga naglar tillsamman med rester av tejpen"

Som spiken i kistan, på ett minimaliskt sett fick du ner ett helt uppbrott mellan två personer.
2009-11-09

    prima donna
Härlig! Värme, humor....
2009-11-08

  karenina VIP
knivskarp och så oerhört målande, några rader som känns som en hel bok. känner, känner igen och känner med
2009-11-08

  Sylt
sorglig. fin.
2009-11-08

  sulimaa
Men åh Patrick...det här var så bra...så berörande om saknad och längtan...en längtan vi alla har ...kram!
2009-11-08

  Spir@
Berör ända in i mitt innersta... Den så nakna och sårbara ensamheten du beskriver får mig att vilja krama om...
2009-11-08

  Lindalou
En helt underbar text, jag gillade också de där skrapmärkena i lacken efter arga fingrar.
Jag gillade också att du valde att gosa ner dig bredvid mannen. Undrar vad han säger när han vaknar?
2009-11-07

  lycksele
Mycket bra skrivet.
Levande och visuellt. Rena kortfilms-manuset.
Man riktigt kan känna ödsliga ensamheten.
Och se allt framför sej.

"kvar finns nu bara Karlsson
och små skrapmärken i lacken
från dina arga naglar"
........... är ju 10 poängaren!

Applåd så klart!
2009-11-07

  etthjärtaäralltidrött
Värme, all värme.
2009-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Popcorntankar
Popcorntankar