Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(hoppas hitta dig någonstans mellan åren)


Räkna bakåt

Det snöade igår
vita flingor fastnade i luggen
smälte då de mötte marken
de talade om dig i gåtor

Löven föll likt åren innan
prasslar över marken där jag går
röda, gula fast mest bruna
ser jag dig i varje virvel

Sorgsna blickar såg sommaren gå
solen kyssa havet farväl
på kritallsköra vingar flög svalorna in från söder
du skulle tyckt om dess sånger

Sluter ögonen för tulpaner
rosor, tussilago och tagetes
våren spann färg längs gråa vägar och ibland
önskar jag den lett dig hem

Sex vanliga, två skottår
trehundrasextiofem gånger åtta plus två
var är du nu?




Fri vers av tova nilsson
Läst 340 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-11-08 22:39



Bookmark and Share


  peter markurth
mkt bra
2010-01-13

    sårosa
å tova ... poesi, det är så himla härligt när du skriver
2009-11-09

    ej medlem längre
Så ska det låta ang välskriven poesi.
2009-11-09

  Frökenfanny
<3
2009-11-08
  > Nästa text
< Föregående

tova nilsson
tova nilsson