Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rubbad världsbild

Det är en ljuvlig septembermorgon. Mitt sinne öppnar sig och tar in färgerna, dofterna, ljuset. Jag älskar hösten! Allt är förklarat, klart. Himlens blå mot trädens röda guld vibrerar mot mig och jag brister ut i skratt. 

"Mamma, mamma! Dom har bombat World Trade Centre!"

"Du har nog missuppfattat", försöker jag lugna min nioåring som kommit hemstörtande.

"Fröken sa det! Det är sant! Det står i tidningen!"

TV-n på. Ett flygplan styr rakt in i skyskrapan! Till synes oändligt långsamt störtar den till marken i ett ohyggligt, mardrömsliknande svartgrått rökmoln.Förstummad stirrar jag på TV-rutan medan fasa förmörkar min själ.                     




Prosa (100-ordare) av Sommarnattsljus
Läst 343 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-10 15:14



Bookmark and Share


  erkki
Ja, man får i alla fall klart för sig vilket grepp religion kan få om folk, trots att de är hyggligt bildade. Dessa terroristpiloter måste ju ha trott och tyckt att de gjort en synnerligen viktig välgärning i något religiöst perspektiv.
2009-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Sommarnattsljus
Sommarnattsljus