Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
091110...kväll


Röd november

Kanalen på vilken kvällsglitter faller
fordons röda lyktor
skänker blanka gator
burlesk bordellbelysning

huttrande grå själar
gömda under HM-stickade mössor
fjolårets vinterjacka
08-års modell
söker strjärnor i asbestgrått töcken
kallad novemberhimmel

på resande rumpa
ser allt uppslukat i ett totalmörker
i solgul regionbuss
alltid samma plats
längst bak ett steg fram

det rör sig runtom
och människorna gråter
ser deras frusna ögon
kan inte trösta
all jordens barn vid min barm
de får trösta sig
i ett glittrande bordellmörker





Fri vers av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 386 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-11-11 14:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En frusen och huttrig stämning i dina ord som speglar människans ensamhet och längtan.... hem till värme och trygghet.
Men texten visar också att du ser och känner med andra...
2012-10-01

  Catharina Edin VIP
Det låter härligt att åka på denna buss, genom mörkret, mot ljuset -
2009-11-11

  Christer Eriksson
Höstmörker och våta mörka gator. Låter som Gävle, ungefär.
2009-11-11

  Larz Gustafsson VIP
Det är något horaktigt över storstäder. Glittrande slampor.
2009-11-11

    ej medlem längre
Superbra, fina formuleringar, gillar den behagliga takten i dikten!
2009-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP