Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Citerar ett par stycken ur den underbart fina boken:


Ur "Ett bönens år" av Caroline Krook

"Gud, kom som ett ljus
rakt in i mitt mörker.
Kom och ge mitt liv
mening och innehåll.
Jag behöver inte svar på alla mina frågor,
men jag behöver ditt ljus."



"Gör er inga bekymmer...

Bekymmer, Herre, det är just vad jag har,
tusen bekymmer för tusen olika saker.
Oro.
Jag skulle verkligen vilja vila i den frid
som är mera värd än allt jag tänker.
Nu vill jag verkligen lyssna
efter din vilja med min dag och med mitt liv.
Maria sa ja till sin kallelse.
Hon vågade äverlämna sig helt och fullt
utan frågor, utan kontrakt.
Gud, nu vill jag lämna mina bekymmer och söka efter glädjen
i dig, genom dig, hos dig.
Välsigna mig, Gud.
Ge mig din frid."




Fri vers av walborg
Läst 2035 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2009-11-12 22:21



Bookmark and Share


  aol
Underbart om den lilla människan som känner längtar trygghet och får den av Gud.
2014-12-14

  Ingrid Trolle
Tack för att du delgav
oss denna bön.
2014-05-04

  Ljusletaren
Underbar bön/ kram
2014-04-16

  Lärling
Tycker mycket om Caroline Krooks bön!
2013-12-05

  Siggesdotter
En underbar bön jag vill göra till min egen... tack!
2013-06-08

    baruk
Detta är en verkligt djup och fin bön! Och det är nästan "förunderligt och märkligt" hur många som läser och tar till sig sådana rader!
2010-03-12

  Johan Bergstjärna VIP
Härlig bön, tack för den!
2009-12-22

  Suzy med punkterna
Tack för vackra varma ord du förmedlat från Caroline
2009-11-26

  Maria T
Tack för denna underbart
fina bönen
2009-11-22

    ej medlem längre
Att tänka
känna

inte minst
vilja vara -
och öva
detta
2009-11-22

  Bodil Sandberg VIP
Tillitsfulla längtande vackra rader att få ta del av tack walborg!!!
2009-11-13

  Jaseph
Härligt att läsa, som morgonbön, mitt i steget.
2009-11-13

  Bibbi VIP
Helt underbar bön som jag beder med i till 100%
2009-11-12

  glittertindra
mycket vackert skrivet :)
2009-11-12

  Ronny Berk
en vacker tanke och handling att lägga ut citat från den boken; läser och begrundar !
2009-11-12

  Junitvillingen
Texter som tål att läsas om & om igen...ta till sig, stanna vid, vila i...vackert och trösterikt. TACK! Fascineras av Caroline Krooks mjukhet i texterna...vilken människa...:-)
2009-11-12
  > Nästa text
< Föregående

walborg
walborg