Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som en målning av Ancher. (100-ordare)

 

I en välsignad ro, spritar hon bönorna ur baljorna när han ser henne med ryggen emot sig i ljuset, som dovt silar in genom gardinen. Han kommer att tänka på en målning som han sett på Statens museum för konst i Köpenhamn. Den var målad av Anna Ancher, en ljusets mästarinna som fångat en poetisk känsla i bilden.

Nu vänder hon sig sakta om och ett leende spricker upp som gör hennes ansikte så fantastiskt levande.

Åh, sa hon; Välkommen! Varför ringde du inte?

Jag ville överraska dig, och det gjorde jag väl, frågade han?

Ja, verkligen, sa hon förtjust.

 

(c) tk.




Prosa (100-ordare) av thyra
Läst 1042 gånger och applåderad av 15 personer
Utvald text
Publicerad 2009-11-13 00:04



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Precis som en målning av sagda konstnärinna, som ofta målade sådana här vardagsporträtt. Tilltalande att läsa!
2021-09-22

  stenhur VIP
små ord som liksom väl fångat ljus skapar en känsla av innerligt samförstånd
2011-10-13

  lodjuret/seglare VIP
En skönsam upplevelse att läsa om i det korta formatet, lockar till ömsinta känslor.
2011-10-11

  Elaine.S VIP
Skimrande, första meningen är enormt fin. Kommer att tänka på min mormor...just för lugnet över de orden.
2009-11-13
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra