[Fragment]

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

[Fragment]
Kap 3 - Taxatös - del IIMaka på dig, Vanessa, Lytton och ni andra; jag är precis lika mycket elitist som ni!


- - -


Freud fick vara sin egen Freud.
Jag får vara min egen Freud.


- - -


Grande Tante och hennes Akademiker, Kajorna (Corvus monedula), som disputerar på gården, på taket. Kommer och hälsar på henne ifrån Uppsala.

Om jag vore ett gammalt akademikerpar, så skulle jag skriva små lappar till varandra. Ungefär: Glöm inte att mata fåglarna, och, Glöm inte att SLÅ PÅ kaffekokaren också.


Köper ett paket lättmjölk på Tempo
och känner mig integrerad; en krona i krita.


- - -


Jag tror det finns bullar i frysen, säger den lilla damen. Två påsar, ta fram båda. Båda? säger jag. Hon ler lite pillemariskt och nickar. Vi fikar. Hon berättar allt hon lärt sig om jättepandor.
Det var ett program på TV. På radio talar de om hur man blir en bättre medmänniska. Ute regnar det.- - -


Akronym - Initialförkortning. En förkortning bildad av begynnelsebokstäverna i flera ord eller ordled.

Legio - Utvalt manskap.

Efemär - Kortlivad, flyktig.

Pekoral - En text som är allvarligt syftande, men som genom framför allt stilbrott eller att man använder felaktiga ord och uttryck, ofrivilligt får en komisk verkan.

Eklekticism - Stilblandning


- - -


"Als Gregor Samsa eines Morgens aus unruhige Träumen erwachte, fand er sich in seinem Bett zu einem ungeheueren Ungeziefer verwandelt"

Godnattsagor. Märkliga drömmar får man stå ut med.

- - -

Odyssevs ligger och väntar på min säng, min nya, min gamla säng. I ett mellanland bor jag, en mellanexistens. En märklig, och omskakande helg mitt i veckan så långt.

Upptäckt I:
Mitt hjärta kan fortfarande slå. Det är ett levande organ. Jag är inte Kato. (Äntligen är jag fri, från mitt hjärta av sten etc). Jag ser ögon framför mig och det är ögon som ser mig. Genomborrar mig.

Nu ropar Leopold. Jag är någon annanstans än hos honom. Hans fru kommer att bedra honom och han vet om det. Nå, han kan vänta en liten stund till.

- - -

Upptäckt II:

Jo, jag är nog visst flickan som dansar.

- - -

Kallar natten och alla nattljud genom det öppna fönstret. Lite dragit här i ett av mina rum. Bredvid mig ligger det en hög med papper som behöver sorteras, ifyllas, undertecknas, katalogiseras. Katalogisörskan, ett av de många hjältenamnen jag gömmer mig bakom. Och listan över göromål blir inte kortare. Den växer och växer och till slut kommer förvandlingen vara fullbordad. Idag har jag rensat kylskåpet, gått i motvind, läst Odyssevs, skrivit rader, tänkt på rader jag skulle vilja skriva. Far hade ställt en liten vas med sensommarblommor vid min säng när jag kom hem. Det doftade obebott i mitt rum. Jag rullade ut en vit trasmatta. Litet bättre kanske. Litet. Flyttar vidare nästa vecka.


(Katalogisörskan arbetar snabbt och ljudlöst. Innan klockan 10 var allting ordnat, alla möten bokade och alla siffor sammanställda. Ännu en gång var dagen räddad, tack vare Katalogisörskan - tam ta dam!)

- - -

Idag har jag mest flyttat och ätit frukost med en änglalockig vänninna. En älsklig varelse. Kanske gick vi ut ett slag. Kanske lyssnade vi litet på musik. Kanske packar jag ihop saker, men packar upp mig. Klipper av sidenbanden. Ty jag har tänkt, att en skall försöka leva livet utan sidenband.
Fri vers av Friherrinnan
Läst 236 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-11-14 17:34Bookmark and Share


  Belphoebe
Friherrinnan lägger av sidenbanden för lättmjölk från Tempo?
2010-01-25

  C.Källner
Eklektiskt..dokumentärt..episkt..och..flerdimensionellt, vilket uppskattas.
2009-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Friherrinnan
Friherrinnan