Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tid för reflektion


utveckling ger mer energi än det tar

rädsla styr
kärlek ger motorerna ånga
utanför det tickande maskineriet
har incheckningsklockan stannat

kroppar sliter
även när det materiella blir
ett hinder

egon hetsar
hjärtan pumpar rusande blod

stressen tar sakta över
huvuden undrar
vem det är som vinner

sväljer lugnande piller

vi försöker nå samma hamn
men ror åt olika håll

ingen tycks egentligen ha någon koll

tävlar utan mål
saktar ner för klirrande glas
sveper eld efter rungande skål

söker sedan gungande tröst i okänds famn
i fickor glimmar trolovades guld
från kontor till hotellrum
blekta leenden när löften bryts
leder till
uppbrott i explosion

nya ringar byts
fusion

porträtt innanför ögonlock
minnesbilder flimrar förbi
göder känslan av ensamhet igen
kalendrar väntar på att fyllas i
planerar träffar med vänner
jäktar mellan alla vi känner

lägger ner pennan
släpper äntligen alla tankar







andas in










stillheten
ramar in en obeskrivlig känsla










andas ut



finner plötsligt friden
bortom tiden

vill leva nu


blir ett med evigheten

det som var
beskriver inte vem jag är

det som kommer
beskriver inte vem jag förblir

jag lever nu

jag är nu

nu

är jag

vågar känna varje känsla
under observans
blir alltmer närvarande för varje andetag

försvunnen är all gnagande oro

funnen är essensen av att gro




Fri vers av space
Läst 310 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-15 19:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

space
space