Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

till Calin (Örtkvinnan)




Murgrönan och Nattens Rökelse

~*~

Du är som ett rökbeslöjat rum
söt men med en stickande arom av någonting farligt
eller varmt men obeskedligt

Natten som en svart springare med svart strimma mellan sina röda ögon
den ljusa hästen gnäggande sin varning och i ditt minne hans vitfluorescerande

ultravitt i minnet brann

som en glödgad märkning inuti din hjärna inte uppbrinnande i asklöv som nedsinglar i trevnad i ännu en ny gryning
som en tårpils hängande vackerhets ögon som ser

Murgrönan slingra sig bort genom markerna och över klippstenar och de höga träden
fram i evighet
den bygger växtlighet över alla murarna

Den vita hästen som saktar in som du klappar med en ljusstrimma mellan sina djupsvarta ögon som bländar dig in i stillheten för en sekund

sedan åter

LPWJ 16/11/09




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 670 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-11-16 07:46



Bookmark and Share


  mikael ejdemyr VIP
En sån där dikt som inte kommer ofta men kommer den så kommer den som just denna murgröna och med flämtningen ur en varm mule. Vidgande.
2009-11-19

  Yrre VIP
Mycket vacker!!
2009-11-17

    Calin
Är ännu ordlös...så vackert spunnen dikt.
2009-11-16

    ej medlem längre
Fint skrivet...
2009-11-16
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP