Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En annan sky, en annan dag

Jag vet, det finns en annan sky
än mörka himlen över mig.
Och andra dagar skall nog gry
då nån behöver mig.

Jag anar nu en annan dag
dit ljusets våg ska bära mig.
Och jag är inte längre svag
och allt är nära mig.




Bunden vers (Rim) av Erik L
Läst 1092 gånger och applåderad av 28 personer
Utvald text
Publicerad 2009-11-16 22:29



Bookmark and Share


    Loffe
En hoppfull dikt på vers.
Jag har lärt mig att man bör undvika att avsluta versraderna med samma stavelse mer än en gång. Men det kanske är ett löjligt och konservativt resonemang. Överlag är det här en väldigt vacker dikt med bra flyt. Tack!
2010-07-19

  lodjuret/seglare VIP
den här texten innehåller något
för mycket av 'mig' dvs dig
för mig att bära
önskar inbland dock mer tålamod
med upprepanden
jag mig kunde som lära
2010-07-19

  Anna*
Välförtjänt placering bland de utvalda. Den förtröstan du förmedlar är störtskön och alla rim känns helt naturliga.
2010-07-17

    ej medlem längre
Grattis till stjärnan Erik! Det är du verkligen värd:)
2010-07-15

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen "Utvalda texter"!!!
2010-07-15

  firefire
vackert och hoppfullt!
2010-01-09

  Bodil Sandberg VIP
Mycket mycket vackert Erik - ödmjukt och tröstefullt och ljust!!
2009-11-18

    JJ VIP
Vacker rent av ljuv! Mvh. JJ.
2009-11-17

    ej medlem längre
Än en gång en riktigt fin dikt från dig Erik!
2009-11-17

  Mr Lindemann VIP
Att tyst och stilla nära in delar av tillvaron
då vi fuktas in i verklighete och tar tag
i det som är vi
2009-11-17

  Teresia Ridell
Väl valda ord snyggt vävda. Som att bli vaggad till ro.
2009-11-17

  B-Nita
Bra skrivet! Inspirerande.
2009-11-17

    papillon
Var så goda och läs en poet som kan hålla en bunden form utan att budskapet förloras - och vilken jäkla underbar slutrad! Applåder och visslingar!!
2009-11-16

  Bibbi VIP
Balsam Erik!Tack för Du delar detta!
Underbart hoppfyllt och trösterikt!
Applåd.
2009-11-16

  walborg
Varmt tack för en fin trösterik dikt om hopp och tillit till framtiden.
2009-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L