Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
(möjligt att ni som känner mig har läst detta i min dagbok på lunarstrom.se \"...\", men jag tycker det passar bättre här, än där)


höst

Bomb, krash, knaaaak, kabom bom bom.., BBBbbrrrruuumm,
och JA, där satte hjärnan igång. Den drivande motorn brukar benämnas med det övergödda men ändå så underbara ordet; Musik.

- Hösten är här i all ära, den kväver mig och gör mig lycklig på samma gång. Södermalm är fint med den lövtäckta marken, men så är även Lögdö... stockholmarna i stora drag är berädda att gå i ide och bekymra sig om den oundviklig deprition som hösten och kylan automatiskt ger en på köpet. Och visst är det så minsan, det gnager på en, innifrån. Kanske är det så att det sjutio-tals-foto-färgade-ljuset som fäster sig på näthinnan vid denna årstid får en att tänka klart, inse allt på riktigt. För visst är det konstigt, på hösten lyser på något vis alla problem och bekymmer starkare än vanligt. Och dem är så mycket mer tillgängliga (eller snarare påträngande) för den förvirrade tanken.
Massvis med grötiga vardags ingredienser kletar ihop sig och blir plötsligt sådär outhärligt jobbiga, och inte går det att bara svälja dem heller... Man har två alternativ, antingen tar man sig i den obefintliga kragen och gör något åt saken eller så inväntar man helt enkelt överkokningen som medför en panikartat tredubbling av problemen, men som sedan brukar lugna ned sig när det bara finns en utväg. och vid det laget har det förhoppningsvis hunnit blivit vinter.
Vinter, ja, den historien tar vi en annan gång...
Fri vers av MariaW
Läst 413 gånger
Publicerad 2005-10-19 22:22Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

MariaW
MariaW