Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Visst.

Visst är vi många som vet vem han är,
den långa mannen med käpp?
Han tar en promenad varje dag
för att köpa tidningen
och språkas.
Han är en del av vår småstadsbild,
en äldre herre med fluga.
Som alltid nickar och hälsar glatt
varenda gång som
vi råkas.
Men hur många vet att hans namn är Sven,
att han har guldmedalj i skytte?
Att han är djurvän, har undulat,
samlar kapsyler
och askar?
Vem har verkligen tagit sig tid
att stanna till och frågat?
Inte bara honom utan alla
som varje dag
här traskar.





Fri vers av alikavalika
Läst 285 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-20 21:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

alikavalika
alikavalika