Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett dunk för mänskligheten


Sången drar igång i urverket.
Jag är vaken.



Hjärtat dunkar, blodet genom vener
jag kan höra det, sången drar igång.
Når den ut? Fram?

Snabbare nu, snabbt som blixten,
mörkt och hårt som åskan,
hör man mitt hjärtas toner?
Hör man skräckens falska slag,
eller är det bara jag?
Ensam, jagad, stilla, tråkig.



Sången drar igång i urverket.
Är jag vaken eller drömmer jag?

Dag blir natt
Natt blir dag.




Fri vers av Litage
Läst 242 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-24 16:51



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
trevande dunkning i sköntänkt filosofi
2012-01-24

  The Stargazer
Jag sveptes med i den här dikten. Den är intensiv och atmosfärisk. Den fick mig att tänka på tidens flyktighet och rädslan för att ha för lite av den. Det är bara en personlig tolkning såklart, och jag tror att det här är en dikt som kan väcka olika tankar och känslor hos olika personer, vilket är en mycket positivt egenskap tycker jag. Jag gillar även titeln.
2009-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Litage
Litage