Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

e-kontakt

Jag antar att e-et står för elektronisk eller något så´nt, men  plötsligt slår det mig att min dotter lyssnar på e(mo)-musik, där e står för emotionell. Det är ju bra! Om e står för emotionell, så är det en känslomässig kontakt man söker och kan få härGlad. Och det är väl just det som åtminstone en del söker.

Men  emo betyder tyvärr snarast "fruktansvärt, totalt, nattsvart depression och allienation, dödsförakt, dödslängtan, meningslöshetskänslor, självdestruktivt beteende, självskadebehov..."

Månne många lider av sådant här på den här sajten?

Igår när jag nämnde något om mitt känslotillstånd för min dotter kommenterade hon omedelbart:"Emo!"

Är det så? Är jag då det? Ett "emo?"

Neej, det tror jag inte. Fast i gränstrakten. Om ett emo gömmer sig i skogen, för att slippa konfronteras med människor, så står jag i skogsbrynet och kämpar med självkänslan; Våga eller inte våga, fortsätta att gömma sig eller kasta sig ut i det okända...

Fast i ärlighetens namn ska också sägas att väldigt många e-mos inte alls gömmer sig i skogen. De gömmer sig mitt ibland oss med kostymer så hiskliga att vi något så när vanliga flyr så fort vi kan när de dyker upp.

De ser ut som nattsvarta jävlar, direkt uppstigna ur helvetet.

Och det är de ju. Inte ens uppstigna. De befinner sig där. Hela tiden. Mitt i smärtan, mitt i skiten.

Och det är skrämmande att konfronteras med dem, skrämmande att stå ansikte mot ansikte med allt det där avgrundsdjupa självhatet och omvärldsföraktet. De utmanar oss, anklagar oss, och de har rätt!

Vad är det för en värld vi har erbjudit dem? Vilket hopp om ett människovärdigt liv erbjuder vi, samhället runt omkring dem?

Är det bästa vi har att erbjuda lite e-kontakt.....




Prosa av Sommarnattsljus
Läst 270 gånger
Publicerad 2009-11-25 10:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
bra och viktig text. din avslutande fråga slår huvudet på spiken så det stänker om det! Tack!
2009-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Sommarnattsljus
Sommarnattsljus