Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tryggheten flinar och sviker


Barnröster ropar i minnet
vem har förbannat en hud
känslan av naket mot linnet
dörren - ett knarrande ljud

Speglar av svartvatten skriker
sol skändar dyngdoftad läpp
tryggheten flinar och sviker
mun vrålar släpp, bara släpp

Stenarnas fyrkanter hånar
horungens svinflådda mor
vem är den orne som lånar
flickungens urväxta skor?

Barnröster tystnar i minnet
sårkanter skaver ett namn
fläckat av sperma, det linnet
mörker är skräckbarnets famn





Bunden vers (Annat versmått) av halmstrå
Läst 634 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2009-11-25 19:13



Bookmark and Share


    Mimmi17
Otroligt hemsk, men mycket bra skriven. Det går rysningar genom kroppen.
2010-11-26

    Max Poisé
Enormt skönt flyt. Jag imponeras till sista stavelse!
2010-11-26

  Jocy Joyless
strålande. :)
2010-11-25

  korpfjäder
Mästerverk, och man undrar hur du klarar balansen, så svart och så vackert
2009-11-28

    Orm den gamle VIP
Det finns typ två eller tre andra på den här sidan som rimmar otvungen med eftertänksamhet och mening.

Nu finns det en till!

Grymt smärtsam dikt, som på något sätt är vacker och skör samtidigt.

+++++!
2009-11-26

    papillon
Svart eld, svarta vatten och gränslös smärta och språklig virtuositet i en text som gör fysiskt ont att läsa. Bokmärkes
2009-11-25

  Nanna X
Hej vännen! Du har odlat de mörka registren sen sist jag läste dig, märker jag, och som vanligt är du en fena på rim och rytm. Hoppas du har det bra!

Kram, Nanna.
2009-11-25

  Yrre VIP
En text som griper tag från början till slut.

Att rimma någonting sådant, så bra, ger texten
än mera rysansvärt innehåll om det nu är ens möjligt.
2009-11-25

  Kristina Wallbing
Du skildrar övergrepp mot barn så det går under huden, in i hjärtat. Fasansfullt - men väldigt bra skrivet.
2009-11-25
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå