Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=2060347&BroadcastDate=&IsBlock=




kvicksilver, lod - att säga det igen och igen - blir det ett eko

 

emaljfatets brandgula knoppar ska slå ut

 

 

en vid ring - försvinnande för ögat -
ett rullande eko - metronomiskt precist - men ljudlöst tömt 
cisternernas sugande lodräta orgelpipor

~

ingenjörens blåskiss - ett familjefoto -
mjukheten i uttalet av semipalatinsk - som fästmöns kjolfåll
tummens avtryck av rouge på biljetten

~

garanten - vid ett avsteg från perrongen -
flacket i den där sömmen som dansande mygg i en sutyr 
hennes två knäskålar tätt intill varandra

~

nuförtiden - längs med de vittrande
hyresprospekten så här långt borta har du aldrig varit 
från dem - ändå har du aldrig sett havet

~

än - det finns en sorts solnedgångar här med -
stadens park - en arkitektur - ett telegram - från framstegen
och visionerna - pravdan

~

men - sanningarna ligger omsorgsfullt vikta
och kilade i kasernernas tjälsprickor - bakgrunden är tornande
hest cumulusförzinkad

~

något våldsamt - det drar och jagar genom
synapserna, men någon nederbörd finns inte - idag är så mycket
som hänger kvar och pekar

~

parabolerna sonderar blint all världens flöden -
basisk metan ur torvfält - pionjärer är det möjligt att skevheten
i syllarnas sättning - sjunker in

~

när de stumma godstågseten växlar bland spåren -
på bangårdarna leder räls ljud -
till avsevärda distanser -




Fri vers (Prosapoesi) av wayward - taiga
Läst 230 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-11-28 10:19



Bookmark and Share


  wayward - taiga
tack uffe, kul att du har det där särskilda ögat och kom-ihåget, det borgar liksom för det där genuina språkintresset som jag inbillar mig att också jag erhållit då jag fick min släng av sleven.

men fan, jag vill bara säga det till andra eventuella läsare, att; skit i det grafiska! med urfula, tillsynes pantade radbryt, har inte tid att fixa nu, för jag måste ut på gården och städa undan tallris efter ett fällt träd. ge mig lite dispans för "måste-publicera-nu-faktorn", och ja lagerholm, dikten är tvärgammal, men radioprogrammet nytt, jakutsk, jakutsk.

google earth!

jag älskar er!
2009-11-28

  Ulf Lagerholm
denna har jag njutit av förut, om den står sig?, bara förnamnet, den ohotat bästa du skrivit (av dem jag läst)

"garanten - vid ett avsteg från perrongen -
flacket i den där sömmen som dansande mygg i en sutyr
hennes två knäskålar tätt intill varandra"

poesi, när den verkligen är sådan
2009-11-28
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga