Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Adventspsalm



I bergen hörs ett evigt ord
ett rop bland sten och lav
Där knäpper renens steg – en hjord
en våg från fjällfast hav

Och uven ser i dalens famn
att solen höjt sitt land
och ristat in i sten – ett namn
som en gång skrevs i sand

Där skimrar is och gnistrar snö
ett tecken utan ord
Men under ytan väntar frö
snart stiger sav ur jord

På fjället formar ödslig vind
den längtan stenar känt
och hoppet öppnar hjärtats grind
mot ljuset i advent




Bunden vers (Rim) av korpfjäder
Läst 431 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2009-11-29 08:22



Bookmark and Share


    Melona
jag älskar dina psalmer
din lidelese till livet
och även om jag inte är den mest religiöse eller kristna
även om jag tror som meloner tror
så slår du alltid an så mycket i mig när jag läser,

det är det jordiska, det mytomspunna
att vara liten människa på jorden, under kosmos
där hela jorden svävar och det är tacksamt
och det är att leva fullt ut, i stunden...

sedan är det musikaliskt och så mjukt, vackert
du målar särdeles enkelt med säkra linjer,
akvareller, oljemålningar
och jag känner mig alltid lite omtumlad av att läsa dig.

tack för fina ord!
2009-12-04

    glasa VIP
så högtidlig
och rätt
nu idag
vår
första

ADVENT

naturen djuren
hav och land
berg och dal
också
namnet

ristat i stenen
2009-11-29

  Line W
Åh så vackert! Tack! Kram
2009-11-29

  Gunnel André VIP
Underbart "nytänkande" på det "nya tänkandets" dag. Hosianna!
2009-11-29

  Berit Robin Lagerholm VIP
Behagfullt omlindande
2009-11-29

    © Birgitta Wäppling VIP
En vacker sångtex till en psalm. Skapar stämning och ger inspiration!
2009-11-29

  stenhur VIP
Köld och värme, ödslighet och närhet, motsatser binds ihop och förenas i ord som mjukt fogar sig till varandra och ger en känsla av trygghet och vila mitt i tidens flykt.
2009-11-29

    ej medlem längre
Skön ingivande känsla
i dessa rader av
rim och rytm
och under
2009-11-29

    papillon
En alldeles äkta psalm, underbar till rytm, melodi och innehåll, att trosvisst sjungas i Lule stift....... Den kan gott sjungas i resten av landet också, som en liten påminnelse att det finns något norr om Tierp
"En våg från fjällfast hav" - vilken mäktig bild!
2009-11-29

    JJ VIP
Väldigt vackert! Mjuk och len i rytm och rim! Mvh. JJ.
2009-11-29

  stenen/ Yv Ericsson
Oj så fint! Kände mig hemma i speciellt andra versen..bokmärks och ristas i sten!
2009-11-29
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder