Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Versform: Royal Rhyme eller Trotius Stanza 7 versrader med tio stavelser i varje rad som rimmar: ababbcc


Inte vilken klapp, som helst!

Nu fylls butiker med folk, som köper
stora, som små klappar, som skall ges bort
och det har hänt att de sig förköper
krediterna dras in då, inom kort!
Varför har köpande blivit en sport?
Varför är dyr mer värd än billiga?
För Mammons tjänare är villiga?

Många klappar köps för köpandets skull
ej vald alls, till den, som klappen skall få
men då ramlar ju all glädje omkull!
Och då är så många ensamna då
och det enda, som de där hoppas på
är att nån till dem också hittar in
ett besök, kan bli bästa klappen din...












Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 322 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-11-29 10:33



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Tänkvärt och väl framföert med din vanliga oskuldsfulla ironi
2009-12-01

    Maria Malm
Tänkvärt. Den bästa julklappen kostar just inget.
2009-11-29

  Eva Langrath VIP
Tänkvärda ord Tack
2009-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt