Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
återigen


Den röde hane

Våldsam
förödande-
genom sekler den kraft
Prometeus släppte lös
att lysa och värma
för nänniskan att förvalta -
våldsamt
förödande
bränder av hat
i vår stad.




Fri vers av vera gade VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-30 10:36

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
/våldsamt
förödande
bränder av hat
i vår stad/

vackert diktat -

för vår del i österlandet
tog det sin början för exakt 70 år sedan
när vinterkriget började

Hatet och förödelsen fick ett värdigt slut till slut när

idag i öst en renande eld tränger fram, försoningen:
intet krig i norden på närmare 70 år:

Arkiven öppnade i väst och i öst
röster i öst blandas med röster i väst
på båda sidor om finska-ryska gränsen,
erfarenheterna samsas inom samma filmdokument:
"Kriget utan segrar"
Även frivillaga svenskar ställde upp!

Världen blir belyst av detta ljus:
/Prometeus släppte lös
att lysa och värma
för vekliga själar att förvalta/

Inte dåligt, skulle jag säga!
2009-11-30
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP