Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

inflation

det har gått
inflation i
vinnande leenden
vårdat yttre
och fast blick

din jämna
vita tandrad
dina putsade skor
ditt inlärda
övertygande tonfall
duger inte längre

inte heller dina
förtroendeingivande
formuleringar

om stresstålighet
flexibilitet
social kompetens

eller ditt stylade cv

du kan lika gärna
skita i träningen
för att få det där
rätt avvägda
fasta handslaget

lägga ner att öva
kroppsspråk
framför spegeln

ingen tror ändå att
ett gott första intryck
betyder något annat

än att du haft
regelbundna dates
med din jobbcoach
på förmedlingen

numera krävs mera
manipulativa metoder
för att undvika
utanförskapet

Mutor
prostitution
underkastelse

stå med mössan i näven
nig fint för patron
i sin oinskränkt
allsmäktiga
oberäknelighet

fresta lyckan i
antagninsproven till
den hårda skola
där fallskärmssoldater
fostras till att
landa mjukt

upplysningsvis
kan nämnas att
Äventyrsresor
just nu arbetar
intensivt med

att finna en metod
att diskret sätta
skärmarnas
utlösningsmekanism
ur funktion

för erbjudandet att
mot ett facilt pris
njuta den
kittlande känslan
av fritt fall
hela vägen
mot marken







Fri vers (Spoken word/Slam) av Anders P VIP
Läst 337 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-01 20:51



Bookmark and Share


  Lady Alassa
En av de bästa och mest välformulerade texter jag sett på poeter.se
En mycket träffande skildring av dagens verklighet
Där arbetsförmedlingen lurar in människor i en återvändsgränd
2009-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP