Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vakna öga

 

Vandrare stiger in i vandring
marker gnistrar blå pilar
frost skrudar allt

blads
skärande rena linjer
blågnistrande av månsilver i vitt

vandrare stiger ur värme
möts av gnistrande ljus
andedräkt sköljer molnbilder

vakna öga
se skönheten träda till dans

stjärnsystrar stjärnbröder hälsar dina steg

vakna öga
se skönheten träda fram

fyller ditt hjärta med värme
värme du gavs av skimmerhänder röda
där vid stugans spis

se vitfågel flyga ur ditt bröst
sväva cirkla söka finna
återvända med grönskande kvist
vit fågel flyger in i ditt bröst
smaragden den gröna skimrar inom
röda är dina händers blod

du bär eld i dina händer

dina händers
helande rena strömmar
skrivna målade talade ord

dina händer kupas runt suckans dalar
höjer dem upp i ljus

där
skall de höra

vakna öga
se skönheten träda till dans




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 316 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-12-04 00:00



Bookmark and Share


  nightsoulz
helt fantastiskt att läsa detta.. jag saknar verkligen ord att ge dig i kommentar .. jag blev stum, och denna berörde mig så jag bokmärker den och även applåderar!! otroligt vackert och Levande!!!
2009-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser