Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julbordsvisa


Mänsklighetens feta rad
köar fram mot borden
suktar efter kryddat spad
fett så in i norden

Spanar in en rosa gröt
sill och betor hoprörd
till en massa - lite söt
bredvid syltan införd

som en krydda, mjuk och rund
ändå mild till nubben
den man måste, frisk och sund
dela med den gubben

som vid alla julmatsbord
envisas att skåla
för en god och rättvis jord
-fast den är en håla

fylld av mänskor som i rad
köar fram mot borden
för att doppa bröd i spad
fett så in i norden.....






Bunden vers av halmstrå
Läst 313 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-12-06 17:02



Bookmark and Share


  Ronny Berk
välrimmat...och som hämtat ur en kokbok med färgglada, aptitliga bilder en smakfull anrättning men skymtar en viss samhällskritik..eller ?
2009-12-07

    papillon
Läcker som en sillsallad, perfekt dagsverskaraktär - precist iakttagande, bedrägligt mild men med påtaglig sälta och syra,
tekniskt riktigt vass, applåderar!!
2009-12-06

    ej medlem längre
En riktigt fin och fet GI julbordsvisa:))
2009-12-06

  © anakreon VIP
"Nu står jul vid snöig port,
klappar på och fryser.
Här i värmen sitter jag
läser dikt och myser!"
Carl-Erik
tar av lovikkavantarna
så applåden skall höras
2009-12-06

  Mr Lindemann VIP
Till julen så är det rimmat fläsk

Kan inte komma för jag är i Mexico
Kan inte rimma, jag har inget lexico
Min hjärna som alltid av rim brukar strila
Den ligger i vila - I Tequila
2009-12-06

  Nanna X
ha, den visan förhöjde verkligen julstämningen! och inte tar den slut heller, den biter sig själv i svansen. ack hur jolmig är icke sillsalladen, och hur urvattnade våra förväntningar.
2009-12-06
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå