Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

halvpastisch och påbyggd kommentar...




Renodlade synsätt


Väl ser optimisten en sång i sin värld
väl fälls pessimisten i flykten...
Nog undrar man stundom på stångande färd
vad vinna de båda för rykten...

Den ene ser aldrig ett enda problem
den andre förglömmer sin vinge
Den förste ser framåt, ger farten emblem
och ständigt hör sångerna klinge

Med hukande panna och slokande ok
den trumpne och sure ses krympa
alltmedan den andre ej alls synes klok
jämt nya idéer vill ympa…

Nog synes det skalden en dos från dem var
det bästa förmodligen vore
När optima rule den enfalden spar
man helst mot realia fore…





Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 337 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-12-07 13:25



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
JOdå, den håller än, verkligen!
2010-10-11

  erkki
Elegant! Kul! Som av en händelse, samma idé som jag hade för ca ett halvår sedan. 'Det eviga' heter ju "originalet". Om du tittar på 'De eviga' bland mina alster så ser du hur det blev när jag var i farten.
2009-12-07

  Carola Zettergren
TJUSIGT!!!
2009-12-07

  Måna N. Berger
Ja, lite av varje, och så en skopa ärlig ilska att elda med! Då händer det saker.
2009-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP