Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu är det krig!

Min man skulle vara hos dr för undersökning
idag kl 14.30. Strax före kl 14 rullade jag honom
i hans rullstol till lasarettet...

Ljust ute men grådaskigt väder, dimman hängde
över oss, som en tråkig tung boll!

Jag skyndade på stegen. Sa till min man att nu är
vi snart framme. Då kände jag att min axelremsväska
kändes extra tung, vänder mig om en grabb i 17-20-
årsåldern är mycket nära mig och jag tänkte: Var det
han, som dragit i min väska...

Jag ökade stegen, kom till en vägkorsning sprang snabbt
över, hann gå några steg på andra sidan då jag känner
ett nytt starkare ryck i min väska, vänder mig om, då
andas han han i min nacke, jag drar till mig väskan
och jag skriker och svär jag, som inte alls brukar svära:
-Vad i helvete håller du på med? Låt bli min väska!
Stick härifrån, du är ju inte klok, lämna mig ifred!

Han kastar sig ut i gatan, ut i trafiken och för-
svinner sen runt ett hörn...

Som sagt nu är det krig!

Och jag tänkte sen jag hade änglavakt, om jag inte
hade orkat, vågat stå emot och kanske fallit i gatan
vart hade min man rullat då i sin rullstol...

Det är ju tur att jag är tuffare än tuff!

Som sagt nu är det krig!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-12-07 16:17



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Jaja
en sådan liten pojkslyngel
är väl ingenting
att bli upprörd över

Det är som en liten mygga skulle attackera ett Lejon
2009-12-15

  Michaela Dutius
Usch så otäckt och så fruktansvärt fult- när du drar en rullstol
2009-12-14

  Lavinia Röd
Oj, vad otäckt! Otroligt bra och rådigt handlat av dig!!!! Tänk, vilket svin, en kvinna körandes på en rullstol....Sorgligt att höra...
2009-12-07

  Christine Sabel
Du är dagens hjältinna! Tuffing! Civilkurage, tanter äär tuffa!!
2009-12-07

    tramp
Ojj ! Du skulle gett han en pungspark och han hade bockat så fint och bett om ursäkt !
2009-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt