Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oktober nollnio

Jag undersöker roten av ensamhet i rutiga anteckningsblock. Räknar ut x+y2-14 gång på gång. Svaret blir alltid tomhet trots att det står kärlek i facit. Håller tillbaka tårar som vill falla för jag räknar fel varenda gång. Kanske kommer jag aldrig någonsin räkna rätt.

Musik i öronen under mörka nätter. Jag hatar att inte ens sångerna om krossade hjärtan handlar om mig. Jag säger att jag längtar till London eller Paris men egentligen så längtar jag var som helst så länge det är bort och så länge där finns pulserande dansgolv och kyssar som leder till lycka. Håkan sjunger ta mig till kärlek och jag sjunger med så högt som möjligt i hopp om att någon, vem som helst, ska höra mig.

Hösten har flyttat in i min kropp och mitt hjärta spottar efter varje skrattande kärlekspar som passerar förbi. Händerna fryser sönder om man tar ur dem ur fickorna för det är hundratusen minusgrader ute. De flätar oberörda samman sina fingrar. Jag känner för att skrika rakt ut för jag vill så förbannat gärna också ha en sådan där någon. Jag gör det aldrig. Sanningen om smärtan är skriven med svart bläck och noggrant gömd under madrassen.




Fri vers (Prosapoesi) av mirrorball
Läst 485 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-12-09 20:56



Bookmark and Share


  soulsistah
du skriver så att jag blir mållös. ooch du skriver sådant som jag tänker och sånt jag skriver, men aldrig visar för någon. du är helt fantastiskt bra. herregud.
2010-05-19

  .rob
"...mitt hjärta spottar efter varje skrattande kärlekspar som passerar förbi."
Love it! Vem har inte känt så from time to time.
2010-01-11

  barfotafantomen
gillas. rak och ungdomligt stenhård men ändå så skör som bara ärlig poesi kan vara.

oktober nollnio alltså, det kommer i varje fall inte att vara oktober nollnio på nästan hundra år.

god kväll!
2009-12-14

    tehdog
Mmmmmh. Att vara ensam som tonåring suger fan helt totalt. Väl skrivet också. Fanns saker jag gillade i var stycke. Matematiken i första, pulserande dansgolv i andra och hela jävla sista stycket. Tack för trevlig nattläsning. Mer sånt.
2009-12-14
  > Nästa text
< Föregående

mirrorball
mirrorball