Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En gammal text som är skriven dagen efter en julafton när det kändes som julen redan var över. Texten är lite omgjord nu och som jag tycker passar bra i denna tid. Tess juldikt...ja, så känner jag...


Repris! Till er alla från mig (Therés)

Julefrid
och julero
det vill
jag alla önska
Jag längtar ej
till sol och vår
jag tänker ej
på grönska

Jag är ingen
vän av vår
jag är nöjd
blott om jag får
En härlig jul
med snö och ljus
en jul med kärlek
i vårt hus
En jul
med mina vänner
det är så här
jag känner

Ännu en jul
har flugit bort
ännu en jul
att minnas
Stressen gör
vår jul så kort
vi glömmer bort
att finnas
Har vi glömt
vad julen är
har vi slutat
känna
Juletid
i hjärtat är
i affärer
ränna?

Har vi ej
det gamla kvar
någonstans
därinne
Doft av barr
och apelsin
doft av kryddor
klementin
Tankar på
det andra
Tomten Jesus
och varandra

Sommar kommer
sommar dör
sen kommer
långa hösten
Kall och mörk
det är därför
min jul
den känns
som trösten

Våren har jag
svårt att ta
till mitt sorgsna
hjärta
Sommaren
den går ju bra
den ger mig
ingen smärta

Hösten den
är tung och grå
vintern
är helt annat
Snö så vit
och luft så klar
jag längtar
till förbannat

Och jag tror
att Jesus fanns
tänker så
på moder hans
Blev behandlad
illa
modershjärta
lilla

Ja, jag tror
han föddes då
Jo, det tror
jag faktiskt på
Vi ska tänka
på varann
kärleken
är riktigt sann
Om vi detta
gör och tror
Jesus i oss
alla bor

Jag är ej
av kristen typ
ej bättre
än en ann
Jag är jag
och ni är ni
allt vi ska
och kan

Om du frågar
mig en dag
finns en Tomte?
Svarar jag
En Tomte finns
hos alla
som vill
på honom kalla

Han bär
ej röda kläder
han är
ej särskilt snäll
Hans byxor
är av läder
han kom
en vinterkväll

Du tror
att jag är galen
du tror
att jag är knäpp
Men Tomten
stod i salen
Han stödde
på en käpp

En klok
liten gubbe
en lärd
liten man
Hans hem
är en stubbe
och nästan
allt han kan

Du tror nu
att jag ljuger
du tror
jag hittar på
Men allt
jag har berättat
det var
ju faktiskt så

Min jul
betyder mycket
den är
så stor för mig
Och vill du
kan jag kanske
få dela
den med dej

Nu börjar
nya året
det länge
dröjer än
Vår, sommar
höst och vinter
sen juletid
igen

Julefrid
och julero
det vill
jag alla önska
Alla hem
och alla bo
men först
så ska
det grönska




Fri vers av Therés
Läst 233 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-10 00:17



Bookmark and Share


    Stella Stol
Jag bokmärker den till mig..
den påminner
den talar den känns inuti mig
jag sparar för att läsa igen
jag tycker om
din text
2009-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Therés
Therés

Mina favoriter
Klockan
Kom alla troll!