Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
snabbt tempo. hetsigare och hetsigare ju längre man kommer i dikten.


spökstad i hjärta.

hustak ur dimma. vaknavaknavakna. uppe nu.
telefonsamtal. hör du mig? nej. bilarna runt mig rusar förbi (över under)
på.
stress åt fel håll. hallå?
dans utan steg. snurrar.
om jag faller fångar du mig? om jag går i tusen bitar, lagar du mig hel igen?

en gång var vi några andra. vi var de där som stod sprakande på gatan och valde julgran i timmar för att sedan skratta oss hem.

konstgjord andning. ut in ut in. byt håll. du där. stanna. inte jag? nähä. tät dimma. kras. språng i takt med massan, gjorde jag fel?
(snällasnällasnälla)
om jag försvinner saknar du mig? om jag skriker sönder mina lungor slutar du springa ifrån mig då?

kommer du ihåg när vi gick vilse i snöstormen och du sa jag var ett mirakel?

vänster har blivit höger och rätt har blivit fel. allt har förändras skriker reklamskyltarna. sneda leenden. gråtande människor - ansiktslösa (är jag än av dem?) snurrar snurrar snurrig. tror du någon hör vår tystnad?
blinkande ljus i slow motion rusar förbi. tankar går i kors - utan att hitta sin väg tillbaka igen.

jag har glömt bort betydelsen av kontroll.

om jag sätter mig på första bästa buss bort från den här staden, vad skulle du göra då?

flackande blickar. trummande fingrar mot bord. för snabba vändningar.

tillslut ett beslut.

blödande hjärta slår i takt med blödande näsa.

och jag viskar - när går man från mirakel till ingenting.




Fri vers av tatjana
Läst 373 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-01-06 16:25



Bookmark and Share


    Cintia
du är ju fullkomligt fantastisk. på alla sätt.
den här dikten. wow, johanna.
wow.
2010-01-18

  sara-alice
finfinfin. fast mer stark och smäll på käften kanske.
väldigt bra skrivet, okej? tro inget annat. tro ingen annan.
2010-01-07
  > Nästa text
< Föregående

tatjana
tatjana