Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu har dom varit sjuka tillräckligt!!


Här i Sverige har vi världens smartaste människor.
Vem som helst kan utöva läkaryrket tillexempel. Det räcker att ha gått en ekonomiutbildning på gymnasiet och därefter någon månad eller två för att läsa in försäkringskassans tolkning av lagen. Eller kanske en specialutbildning på en månad på arbetsförmedlingens interna utbildningscenter. Då kan man nämligen bota sjukdomar.
Javisst. Man talar om för folk att nu har dom varit sjuka tillräckligt och så slutar man ge dem möjligheter att köpa mat och betala hyra. Då blir dom friska.
Enkelt!

Man kan ju å andra sidan undra lite över dom som är så dumma så att de lägger sex sju år (eller mer) på universitetsstudier för att göra samma sak. Dvs bota mänskliga sjukdomar.
Kanske är det för att förhindra sådana dumheter som man gjort om studielånsystemet så att man bara kan ha studielån för kortare tid än det tar att bli färdig.
Smart.
För vem vill gå igenom besvärliga undersökningar och långvarig rehabilitering när man bara kan gå till arbetsförmedlingen och ta ett jobb?
Nä just det.

Problemet är väl, att nu kommer alla läkare att bli arbetslösa och bli tvingade att ta vilket jobb som helst som blir ledigt.
Så man får akta sig - en vacker dag är det en utbildad läkare som tar emot på arbetsförmedlingen. Och då kanske man ändå inte slipper sprutorna.
Ja jävlar.









Övriga genrer av halmstrå
Läst 322 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-12-10 23:02



Bookmark and Share


    snöö
Tycker om hur du lyfter fram ett viktigt ämne, med ironi. Jätte bra skrivet. Önskar att man slapp se sanningar i det, men tyvärr...
2009-12-13

  Lyckohäxan Enediel
Undrens tid är inte förbi
nya lagar är riktig magi!

Toppenbra skrivet :) Me like!
2009-12-11

  Nanna X
det värsta är att du har rätt.
2009-12-11

  korpfjäder
Ja tänk, nuförtiden kan man alltså gå till arbetsförmedlingen när man varit sjuk hundraåtti dagar.... och så blir man frisk!!!! Jippiiiii
2009-12-11
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå