Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vän

Döden vår vän-
jag längtar, längtar
efter hans isande omfamning,
den som förvandlar mig
till en flammande eldslåga.

Tyst - tala inte så högt!

Jag älskar skuggorna i Hades,
det bleka skimret från asphodelen
på ängarna.







Fri vers av vera gade VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-12-12 16:14

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Läser och njuter och tänker att bara den som är vän med döden kan leva livet.
2009-12-14

  vera gade VIP
Vägvisaren: Hekate
2009-12-13

    ej medlem längre
"Kött och ben hålls inte ihop av senorna längre ty de förintas helt av den starka brännande elden när ur de vita knotorna livets kraft har försvunnit, och likt en dröm fladdrar själen kring sen den övergett kroppen." (Odysséen, 11:e sången)
2009-12-13

  Gunnel Eriksson VIP
Vacker dikt om det okända!
2009-12-13

  Berit Robin Lagerholm VIP
Bara njuter av denna och förstummas i stunden
2009-12-13

  vera gade VIP
tack Anna!
2009-12-13

  Monika A Mirsch VIP
en vän sänder dig ekot från Karelen

Edith Södergran

Landet som icke är

Jag längtar till landet som icke är,
ty allting som är, är jag trött att begära.
Månen berättar mig i silverne runor
om landet som icke är.
Landet, där all vår önskan blir underbart uppfylld,
landet, där alla våra kedjor falla,
landet, där vi svalka vår sargade panna
i månens dagg.
Mitt liv var en het villa.
Men ett har jag funnit och ett har jag verkligen vunnit -
vägen till landet som icke är.
2009-12-13

  vera gade VIP
Tack Papillon!
2009-12-12

    papillon
Skaror av skuggor vandra i tystnadens Hades
dis sveper liljornas äng, ljuv är de kalkarnas doft
Borta är plågan där och borta är själarnas oro
Här är vi skugga och stoft, vandrare stadda på väg
2009-12-12
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP