Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våga vägra Mammon

när vägen är vindlande o sikten skymd

ger omtanke o vänskap hjärtat rymd

att låta det som blir vara

kan dock kännas som en mara

 

men håll ut o ha förtröstan, min vän

det gäller att gå på känn

o lyssna på ditt innersta jag

även om det tar ett tag

 

känn livet i dig pulsera

sen behöver man knappast önska sig något mera

låt ljuset o kärleken dig råda

då du gåvor av ädla slag kan skåda

 

till det bästa i livet behövs inga pengar

men av materialismen får vi alla våra slängar

låt då förnuftet till dig tala

o låt kommersen bäst den vill skrala

 

ett gott hjärta har vi alla från början

dock är det lätt att fastna i sörjan

som klumpar sig lager på lager

allt medan din ande blir mager

 

upp till kamp för det rena o ömma

låt inte Mammon din själ tömma

tillsammans kan vi leva livet

så sant som det är skrivet




Fri vers av Sandvargen
Läst 437 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-12-12 16:18



Bookmark and Share


  Mats Henricson
En UNDERBAR Spark i Röven på Kommersialismen ! Bokmärker !
2009-12-12

  Larz Gustafsson VIP
Våga vägra JUL!

Våga vägra new age och nyandlighet!

Våga se sanningen i vitögat: Människan är ond och i behov av frälsning.
2009-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Sandvargen
Sandvargen