Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elegi för Elden

det hände på balkan nånstans
min far satt i vardagsrummet och lyssnade på radio
pillade sig i öronen med en tändsticka
det brukar han ofta göra
och lyssnade på jazz 

i andra rummet var min mor i förlossning
hon höll på att föda mig
eld sipprade från under dörren
in i vardagsrummet
min far pillade sig i öronen
och vred ansiktet konstigt som om han njöt

det hände på balkan
allting händer på balkan
skyn var svart
aska steg uppåt från där människor en gång var
jag försökte flyga
jag ville flyga tillsammans med min farsas dikter av aska
och lämna platsen där människor en gång var

jag ville till dikterna av askas värld
det är samma värld som denna fast allting är aska
allt man mindes, alla drömmar och alla bokstäver
och hela balkan med alla floder och flygplatserna, caféerna
och den första kyssen och alla efter den och den sista är som den första för alla är av aska

jag funderade väldigt länge
försökte flyga till andra städer ett tag, t.ex. new orleans
men varje gång jag klev ur flygplanet
började det regna aska över mig och jag satt i min farsas vardagsrum
och det sipprade eld från under dörren där min mor var i förlossning
och höll på att föda mig 




Fri vers av Sanchez
Läst 504 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-12-13 15:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sanchez
Sanchez