Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

December

Det låg vinter i luften imorse

nu tänder de lyktorna ner längs vägen
jag ser snöflingor leka i hennes hår
jag ser honom stryka dem ur hennes ögon
och jag skulle ge vad som helst
för att stanna tiden där och då

december vandrar tyst över gatorna
jag ser honom spira is i fönsterglasen
jag ser hennes tårar innanför
och jag skulle offra all min stolthet
för att värma hennes händer

nu andas stjärnorna imma över världen
nu kysser vinden hav och öppna ängar
men trots is och kalla nätter brinner det i mig
för genom långa nätter frostiga morgnar
du ligger slingrad tätt intill
och jag skulle ge vad som helst

för att stanna tiden här och nu




Fri vers av tova nilsson
Läst 457 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-12-13 19:06



Bookmark and Share


    sårosa
tänkte på en grej,.,
2010-07-28

    sårosa
men trots is och kalla nätter brinner det i mig
för genom långa nätter frostiga morgnar
du ligger slingrad tätt intill
och jag skulle ge vad som helst



kan det ju skrivas såhär:

det brinner i mig
trots is och kalla nätter
genom långa nätter frostiga morgnar
ligger du slingrad tätt intill
och jag skulle ge vad som helst...
2010-07-28

  Uppfångad
Första "takten" fick mig att rysa av behag
- Helt underbart!

För att vid slutet få mig att hamna i underläga, mot känslan av att allt är perfekt, för då tar det alltid slut
Tids nog

En dikt som berör
- Och är väldigt bra skriven!

Bra!
2009-12-16

    ej medlem längre
"snöfallet" menar jag...
2009-12-14

    ej medlem längre
Vackra diktlyktor i snönfallet.
2009-12-14

  Myself
jättefint,härlig rytm i orden.
2009-12-13

    sårosa
ååå fick en härlig känsla i kroppen nu... du är så bra på att måla bilder av massa ord utan att göra det babbligt och krångligt, bara fint!
2009-12-13
  > Nästa text
< Föregående

tova nilsson
tova nilsson