Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dec.numret av Fri Haiku har kommit ut på nätet. Från Lars Vargös översättning av Sôseki 1867- 1916: sista raden traditionsenligt lånad och förd vidare.


Lätt höstregn

Jag bär regnkappa
flickorna har kortkjolar-
lätt höstregn.


Glömt hemma
det röda paraplyet -
lätt höstregn.




Bunden vers (Haiku) av vera gade VIP
Läst 425 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-12-13 21:11

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Instämmer med nedanstående och ettan blir min favorit.
2009-12-14

  vera gade VIP
Rättat;-)
2009-12-14

  Monika A Mirsch VIP
detta har jag alltid önskat mig - att vända årtalen mot det som engång varit:"Från Lars Vargös översättning av Sôseki 1967- 1916". O kära Vera - lev tillbaka bakåt!! Det skulle jag gilla! .. och jag bär regnkappa och flickornas kortkjolar i lätt och i häftigt höstregn - genau als du dass willst - allt vad du vill - ifall jag fick det jag vill... !
2009-12-14

    papillon
Instämmer med nedanstående - ettan är en riktig pärla!
2009-12-13

    ej medlem längre
Fin tradition!
Gillar ettan bäst.
2009-12-13
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP