Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Anti-inspiration


Odödlig

livets kära extrema
har du tur är du obrukbar
livets käraste, älskade vän
blind tro, fullt medveten laglydighet,
ögontjänare utan fokus
löften om en domedag, hot om
evig lycka
ödmjuk inför smutsen, dess
alltid lika obefläckade följeslagare
i ett alltid lika sterilt krig om utrymme
luft att andas, jord att trampa
kroppar, monument att fälla
ett slag för friheten, mot
solar plexus och
en tvingad vindpust, mot
ansikten uthackade ur
våra berg, våra söner, våra mödrar
förvånansvärt lätt för hud att
ge vika för massan, när det är
vår gemensamma tyngd på din bröstkorg,
när det är
det är ett skifte med syfte på tryck
snarare än befrielse




Fri vers av Människa
Läst 242 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-15 20:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Människa
Människa