Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det här med snöns tystnad


det här med skogsmörkrets tigande i december
ett lätt prassel av snöfall i blåbärsriset
snö på granarna och snö i björkens grenverk
frysande domherrar och nötväckor
det här med vintervägar
oplogade
tillkörda där hästdragna timmerforor
kom ner från Fasaskogen i skymningstimmen
bjällrorna på seldonen klang bjärt
i den dämpade tystnaden
det är annorlunda nu
här kommer plogbilen dundrande
i ett moln av snörök
och vi varmkör bilen
skrapar rutor
innan vi åker till affären
men ändå
det här med skogen och snön
och suset av tystnaden
som förr

precis som förr
vissa saker ändrar sig inte




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 466 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-12-16 14:41



Bookmark and Share


    baruk
Jag älskar kylan och snön
varje snöflinga som är helt unik.
Ännu en upptäckt av en utmmärkt skribent på denna sida. Roligt i natten. Detta är inte dikter, man snabbt ögnar igenom!
2009-12-18

  Caprice! VIP
Tack för att du väcker barndomsminnen! Minns slädfärder till kyrkan och annorstädes, t.ex. till skogskojan en mil bort, inpackad i tjockvarma plädar, det sövande ljudet från hästens lunk, en och annan gnäggning och fnysning, klara näsborrar måste man ju ha när man är arbetshäst... Känns både långt bort och nära nu...

Tack för en skön läsupplevelse!
2009-12-17

  Eva Langrath VIP
Dina ord får mig att minnas barndomens slädfärder med farfar och tystnaden i skogen den finns än vissa sker ändrar sig inte och det är gott.
2009-12-17

  Johan Bergstjärna VIP
Åhh... denna dikt får mej att längta ut till LANDET igen!!
Vackert skrivet.
2009-12-16

  Elaine.S VIP
Nej ,det är sant , vissa saker ändrar sig inte. Jag fångas här i något som liknar en Bulleby-jul eller Madicken- vinter.
Hittar en favoritrad som är så himla fin...och tjusig.

"bjällrorna på seldonen klang bjärt"
2009-12-16

  Larz Gustafsson VIP
Det här med att vara på väg att halka flera gånger om dagen...

Jag hatar den här årstiden!
2009-12-16

  lycksele
ja, det finns något ljuddämpande med snön
2009-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger